Aurelian Zamfirescu, soferul Parchetului General acuzat ca ar fi tras cu o arma de vanatoare asupra a doi tineri la sfarsitul saptamanii trecute, fapte pentru care este cercetat de procurori, a demisionat, relateaza NewsIn

Soferul de la Parchetul General, care a fost implicat in scandalul de sambata seara in care s-a folosit o arma de vanatoare, nu a fost arestat, pentru ca nu s-a stabilit situatia de fapt, a declarat, duminica, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanaciuc.

Procurorul Robert Cazanciuc a mai afirmat ca nu este reala informatia ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 nu a formulat propunere de arestare, pentru ca soferul nu ar prezenta pericol social, motivul real fiind faptul ca inca nu este clar in ce imprejurari s-a iscat scandalul.

Pe de alta parte, potrivit unor surse judiciare, un alt motiv avut in vedere de procurorul de caz de la Parchetul de pe langa Jud. Sectorului 6 este ca asupra persoanelor care spun ca ar fi fost victime planeaza dubii in ceea ce priveste sinceritatea lor, acestea figurand cu cazier.

"La acest moment nu este lamurita situatia de fapt. Mai mult, urmeaza sa se efectueze o expertiza medicala pentru a se constata eventualele rani, precum si o expertiza balistica, pentru a se lamuri in ce conditii s-a descarcat arma. Ipoteza invinuitului (n.r. soferul) este ca el tinea arma indreptata in sus si la un moment dat a fost tras de o mana, ceea ce a facut ca arma sa se descarce. Pe de alta parte, ceilalti spun ca s-a tras asupra lor. Toate aceste chestiuni urmeaza sa fie lamurite. Oricum, soferul este cerectat in continuare, fiind urmarit penal pentru lovire, amenintare si ultraj contra bunelor moravuri", a declarat procurorul Robert Cazanciuc.

Purtatorul de cuvant al Parchetului General a mai declarat ca, in seara incidentului, inainte de a merge in casa si de a lua arma, soferului Ministerului Public a sunat la 112 si a reclamat acele persoane.
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 au hotarat, sambata, ca un bucurestean care a impuscat doi bucuresteni cu o arma de vanatoare, in noaptea de vineri spre sambata, in fata imobilului in care locuieste, de pe Bulevardul Timisoara, sa fie cercetat in stare de libertate.

Agresorul, in varsta de 39 de ani, este sofer la Ministerul Public si detine permis de port-arma.
Vineri noapte, doi tineri din Bucuresti au fost impuscati cu o arma de vanatoare de un barbat. Acesta a coborat, in jurul orei 23.00, in fata blocului in care locuieste si a intrat in conflict cu zece persoane aflate in zona. Barbatul s-a suparat ca acestea i-ar fi zgariat masina, s-a dus acasa, de unde a luat o arma de vanatoare, cu care a tras un foc. Un tanar de 19 ani si un altul de 28 au fost raniti si transportati la spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.