Peste 180 de politisti comunitari din Bucuresti vor urma, pana pe 15 septembrie, cursuri speciale, pentru a putea ajuta la fluidizarea traficului din Capitala, a anuntat primarul general Sorin Oprescu, potrivit NewsIn

"Dupa ce vor termina cursurile, politistii comunitari vor fi plasati in marile intersectii din Capitala. La inceput, ei vor fi asistati de agentii de politie rutiera, pana se obisnuiesc cu ceea ce trebuie sa faca", a mai spus Oprescu.

Tot pentru fluidizarea traficului, municipalitatea va institui sens unic pe mai multe strazi si artere din zonele aglomerate si va inaugura, dupa terminarea probelor, alte 94 de semafoare "inteligente", care isi vor schimba culoarea pe principiul acordarii de prioritate pentru directiile de mers foarte solicitate. In prezent, in Capitala functioneaza 20 de semafoare de acest fel, intre Piata Victoriei si Universitate, pe bulevardele Lascar Catargiu, Magheru si Nicolae Balcescu.

In privinta lucrarilor edilitare de pe marile bulevarde, Sorin Oprescu a spus ca se grabeste finalizarea lor. "Sunt 23 de lucrari in diverse faze de finalizare. Trebuie sa mentionez ca, totusi, un sfert dintre ele sunt oprite inainte de inceperea mandatului meu si nu am cunostinta care sunt motivele", a explicat primarul general.

Potrivit Brigazii de Politiei Rutiere a Capitalei, traficul va fi foarte intens, incepand cu data de 15 septembrie, odata cu inceperea anului scolar si cu incheierea concediilor pentru majoritatea bucurestenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.