Cand strangi cureaua pentru o masina de cateva mii de euro cu care iti castigi painea si un vecin iti arunca o piatra in parbriz, altul beat mort iti vomita pe capota, iar pustanii sar pe plafon ca pe salteaua bunicilor, iti vine sa iti iei campii.
Mai ales cand stii ca, daca ai trimite politia pe urmele acestor vagabonzi, “vanataile” de pe autoturism s-ar putea muta pe corpul tau sau pe cele ale rudelor tale. In cartierele in care domneste legea junglei au aparut oameni disperati care stau zi si noapte si isi filmeaza masina din parcare pentru a avea dovezi atunci cand aceasta este vandalizata.

Victor Popa are 37 de ani si este taximetrist. El locuieste in cartierul Drumul Taberei, in zona Valea Argesului. Agasat si furios de faptul ca masina sa, o Dacie Logan, pentru achizitionarea careia a facut un credit si cateva imprumuturi, era tinta pietrelor, mingilor si, mai nou, a oualor, Popa s-a hotarat sa mai investeasca o mie de euro pentru a-si cumpara un sistem de supraveghere a parcarii.

“Ceea ce mi-au vazut ochii e de domeniul fantasticului”, ni s-a confesat Victor Popa. “Am fost la politie de multe ori cu aceste filmulete (n.r. - o intreaga colectie de filme in care sunt surprinse imagini cu indivizi beti care vomita pe masinile din parcare, copii care arunca bolovani in geamurile autoturismelor si topaie pe caroserii sau tineri care lovesc cu oua parbrizele. Ca vor lua masuri, ca vor da amenzi… Vorbe, vorbe, vorbe”. Iar cele povestite de Popa sunt reale. Politistul de proximitate din zona, Ionel Dobrin, trezit la realitate de telefonul reporterilor nostri, ne-a declarat: “S-a intensificat controlul zonal acum cateva zile. Vom lua masuri, incepand de astazi”…

Vandalizare

Sistemele de securitate formate din camere de supraveghere sunt din ce in ce mai folosite de romani. Pe langa patronii unor institutii care folosesc aceste sisteme pentru a-si supraveghea angajatii, persoanele fizice au inceput sa achizitioneze astfel de aparatura pentru a supraveghea masina, copilul de doar cateva luni sau chiar propria casa. Un sistem de tipul celui folosit de catre persoana care isi supravegheaza propriul autovehicul costa in jur de 1.000 de euro, insa acest lucru nu l-a impiedicat pe Victor Popa sa-si achizitioneze unul. S-a interesat daca exista vreo lege care sa-l opreasca din demersul sau de a-si monta astfel de camere in balconul apartamentului in care locuieste si s-a pus pe treaba. Dupa cum ati citit mai sus, Popa a ramas uimit de evenimentele pe care a putut sa le observe in doar cateva zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.