Automarfarul era condus de cetateanul bulgar Litov B., de 32 ani, iar conform documentelor de insotire a marfii, autovehiculul era incarcat cu 17 tone (33 paleti) de struguri din Grecia pentru o societate comerciala din Germania. „Politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la incarcatura mijlocului de transport, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amanuntit. In compartimentul de marfa au fost descoperiti doar cinci paleti incarcati cu struguri, in spatele acestora, ascunse prin metoda «capac», fiind gasite aproximativ 710 baxuri de tigari, peste 350.000 pachete tigari, marca Raquel, Palace si CT Gold Classic, pentru care soferul nu poseda documente justificative de provenienta si transport“, a precizat agent Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.

In cadrul cercetarilor preliminare, soferul a declarat ca nu avea cunostinta de existenta tigarilor, a caror valoare pe piata depasesete 1.750.000 lei (aproape 500.000 euro).

Intreaga cantitate de tigari va fi predata inspectorilor vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Timisoara, care vor ridica tigarile in vederea confiscarii. Politistii de frontiera continua cercetarile in vederea depistarii persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.