Conform datelor furnizate de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, de la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii august, au avut loc 697 de accidente in care au fost implicati conducatori de vehicule pe doua roti. In 313 accidente, ceea ce reprezinta aproape 45% din totalul evenimentelor de acest gen, vina apartine exclusiv conducatorilor de vehicule pe doua roti, iar principalele cauze care au fost neacordarea prioritatii de trecere, neasigurarea la schimbarea directiei de mers si viteza excesiva.

Potrivit politistilor, multi conducatori de vehicule pe doua roti s-au dezechilibrat in timpul mersului, din cauza vitezei excesive, si s-au lovit de obstacole ori pur si simplu s-au ranit in cadere.

In celelalte 384 de accidente, vinovatia a apartinut celorlalti participanti la trafic, conducatori auto si chiar pietoni.

Motociclistii au fost implicati in 298 de accidente, opt dintre ei pierzandu-si viata, 91 fiind raniti grav si 212 fiind raniti usor. Statistica BPR arata si ca 65 de accidente au avut in prim-plan conducatorii de motoscutere, 25 dintre acestia fiind raniti grav si 45 raniti usor. De asemenea, in 334 de accidente au fost implicati conducatori de mopede, in urma acestora 2 persoane si-au pierdut viata, 69 au fost ranite grav, iar 276 ranite usor.