Maracuia, cunoscut si sub denumirea de “fructul pasiunii”, este originar din zona Amazonului, fiind cunoscute in prezent peste 300 de specii ale acestei plante. Frunzele lor au diferite nuante de la verde deschis la verde inchis, iar florile sunt de culoare purpurie. Fructul pasiunii are forma lunguiata, coaja groasa, culoarea sa difera in functie de specie de la alb-verzui la purpuriu iar in privinta gustului este catalogat ca fiind printre cele mai delicioase fructe exotice. Fructul cu miez rosu este mai aromat decat cel cu miez galben.
Beneficiile fructului pasiunii

  • Cura de slabire. Lasand la o parte gustul sau exceptional, fructul pasiunii poate fi folosit cu incredere in curele de slabire. Asa cum vom observa mai jos, fructul pasiunii are proprietati laxative, curatand in felul acesta intestinul gros de toxinele ce se pare, conform unor studii, favorizeaza dezvoltarea unei bacterii care ne ingrasa. Totodata toxinele acumulate in organism nu-i permite acestuia sa functioneze in conditii optime, reprezentand un motiv de stres metabolic ce accelereaza marirea depozitelor adipoase. Astfel este recomandat alaturi de alte fructe precum capsune, ananas, kiwi, in curele de slabire. Se va consuma trei zile pe saptamana doar salate de fructe ce contin Maracuia.
Ce alte beneficii mai are fructul pasiunii, aflati aici.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.