Peste 150 de mesteri reprezentand cele mai importante scoli de olarit din tara vor participa, in perioada 6 - 7 septembrie, la Targul Olarilor de la Sibiu, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, la Targul Olarilor de la Sibiu vor participa mesteri din Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obarsa, Radauti si Sibiu.

"Imbracati in costume populare specifice zonelor din care provin, mesterii olari vor re-crea in centrul Sibiului atmosfera targului de odinioara, fiind cea mai buna dovada a posibilitatii unei convietuiri non-conflictuale intre valorile traditionale si cele ale orasului modern. An de an ne sunt aduse in atentie secretele unuia dintre cele mai importante mestesuguri, practicate de secole pe teritoriul romanesc, acea arta de a transforma lutul, dandu-i formele dorite, prin care olarii transmit in acelasi timp un mesaj artistic si un exemplu practic, de obiecte utilizabile in viata cotidiana", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Complexul National Muzeal ASTRA, institutie organizatoare a targului.

"Targul Olarilor'', ajuns in 2008 la cea de-a 42-a editie, este una dintre cele mai cunoscute manifestari din tara in domeniul conservarii si promovarii valorilor artei populare traditionale a olaritului.

Editia din acest an a Targului este organizata de Consiliul Judetean Sibiu, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul - Junii" Sibiu, in colaborare cu Complexul National Muzeal "Astra" si Primaria Municipiului Sibiu.

Mesterii isi vor expune marfa in Piata Mare din Sibiu. Targul va fi deschis sambata si duminica intre orele 9.00-21.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.