Primaria comunei Feldru a trimis ambulanta, marti, la Bistrita, sa transporte manuale pentru elevii scolilor din comuna, masina fiind primita ca donatie din Austria, relateaza NewsIn

In masina inca neinmatriculata in tara si nedotata cu cele necesare pentru acordarea primului ajutor in caz de urgent, au fost incarcate, marti, cateva sute de carti noi din sala de sport a Colegiului National „Liviu Rebreanu” din Bistrita, un depozit provizoriu pentru distributia cartilor.

„Nu am avut alta masina la dispozitie, suficient de mare sa incapa toate manualele, pe care nu am vrut sa le punem in portbagajul altor masini pentru ca sa se indoaie. Stiu ca e ciudat sa transporti carti cu ambulanta, dar e singura data cand am facut asa ceva. Ambulanta va fi folosita, odata ce va fi dotata, pentru scopul cu care ne-a fost data”, a declarat Stefan Sangeorzan, primarul comunei Feldru.

Peste 10.000 de manuale scolare, in total 650 de titluri, asteapta sa fie distribuite elevilor din judet. Angajatii Inspectoratului Scolar Judetean le-au sortat si aranjat in asa fel incat sa le poata preda, conform graficului, scolilor din tot judetul.

„E un spatiu impropriu pentru un depozit de manuale, dar alt loc la parter in care sa poata trage masinile sa incarce nu avem. Vom cauta in viitor alte solutii”, a spus Laszlo Borsos, inspector scolar responsabil de distributia manualelor.

Scolile de la tara apeleaza la primarii pentru a putea duce cartile la destinatie, iar acestea din urma le pun la dispozitie mijloacele de transport pe care le au la indemana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.