In perioada 16 septembrie - 31 octombrie Ministerul Culturii si Cultelor din Romania, in colaborare cu Ministerul Culturii si Turismului din Ucraina, avand ca invitat special Ministerul Culturii si Turismului din Republica Moldova, organizeaza la Vatican, la Palazzo della Cancelleria, expozitia colectiva dedicata civilizatiei Cucuteni-Trypillia (Cucuteni-Trypillia, Una Grande Civilta dell' Antica Europa, V-III millenni a.C.).
Mai multe detalii despre eveniment se pot afla de pe site-ul Institutului de Memorie Culturala (cIMeC) -http://www.cimec.wordpress.com - unde este postat un material semnat de catre directorul general al Complexului National Muzeal Moldova - Iasi, dr. Lacramioara Stratulat.

Manifestarea se deruleaza in cadrul Programului National de Promovare a Culturii Eneolitice Cucuteni, anul 2008 fiind declarat si an Cucuteni in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.