Un asistent maternal din orasul vasluian Negresti care avea in ingrijire un baietel de zece ani a ramas fara atestat, luni, pe motiv ca si-ar fi neglijat copilul, transmite corespondentul NewsIn.
Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui au retras atestatul asitentului dupa ce au observat ca baiatul a stat mai multe ore singur, in fata blocului, fara cheie de la apartament, in timp ce persoana care il avea in ingrijire era plecata la munca.

“Un asistent social a efectuat o vizita la domiciliul familiei care avea copilul in grija, dar acasa nu era nimeni. Baietelul se juca singur in fata blocului. Femeia care primise copilul in ingrijire era plecata la tara, iar sotul acesteia se afla la munca. Mai mult, copilul nu avea nici cheie de la apartament. Cand a sosit tatal acasa, a spus ca a fost dupa inghetata. Nu este posibil ca o persoana care primeste bani de la stat pentru a avea grija de un copil sa il lase pe acesta nesupravegheat”, a declarat luni, directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefanica.

De la inceputul anului, in judetul Vaslui, peste 30 de asistenti maternali au ramas fara atestate. In 20 de cazuri atestatele au fost retrase la cerere, pentru ca asistentii au plecat la munca in strainatate, iar in zece cazuri s-a constatat ca asistentii maternali abuzeaza in diverse forme copiii. Numai in luna august, patru asistenti maternali au ramas fara atestate, pentru ca ar fi exploatat copiii prin munca sau i-ar fi abuzat fizic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.