Peste jumatate dintre romani merg foarte rar la medicul stomatolog, in timp ce aproximativ 90% dintre ei considera ca nu sunt suficient de bine informati in domeniul dentar, potrivit unui sondaj efectuat online

Pentru cei mai multi romani, vizita la stomatolog este determinata de carii, durere sau inflamari ale gingiei. Doar 5% se duc la dentist pentru un control de rutina.

Cele mai importante criterii in alegerea unui cabinet sau a unei clinici stomatologice sunt costurile serviciilor si recomandarile.

Pentru intretinerea igienei dentare, 99% dintre romani folosesc periuta de dinti, iar 48% apa sau spray-ul de gura si dispozitivele de curatare a limbii.

Sondajul a fost realizat de Clinica Stomatologica Velvet Dental pe pagina de intenet sfatulmedicului.ro, pe un esantion de 1.593 de persoane, in majoritate cu varste cuprinse intre 18 si 44 de ani, venituri medii si peste medie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.