Doi politisti de la Brigada de Politie Rutiera sunt cercetati pentru modul in care au gestionat accidentul petrecut in 29 august si a carui victima a fost Gheorghe Zamfir, informeaza Politia Capitalei printr-un comunicat remis Agentiei NewsIn

Potrivit Politiei Capitalei, in urma verificarilor a fost dispusa declansarea procedurii cercetarii prealabile fata de inspector principal Cristian Andries, sef de tura in dispeceratului Brigazii de Politie Rutiera, pentrul modul in care a coordonat interventia la eveniment, si fata de agentul Cristian Joita, pentru modul in care a preluat evenimentul si in care a directionat echipa de cercetare la fata locului.

La finalizarea cercetarilor, fata de cei doi lucratori urmeaza sa fie dispuse masuri in conformitate cu Statutul politistului.

Serviciul Inspectie Interna din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a facut verificari la Brigada de Politie Rutiera cu privire la modul de interventie asupra cazului al politistilor, dupa ce accidentul a carui victima a fost Gheorghe Zamfir a fost intens mediatizat. De altfel, autorul accidentului, un bucurestean in varsta de 45 de ani, si-a recunoscut fapta si s-a prezentat la Sectia 4, dupa ce a urmarit la televizor stirea despre accident.

Primele verificari ale politistilor arata ca, vineri, 29 august, Gheorghe Zamfir s-a angajat in traversarea strazii Constantin Disescu prin dreptul imobilului situat la numarul 2, moment in care a fost surprins si accidentat usor de catre un autoturism care circula pe strada Constantin Disescu, dinspre Calea Grivitei catre strada A. I. Cuza.

Martorii au declarat, insa, ca Gheorghe Zamfir a sarit din masina sa, parcata pe Constantin Disescu, si a incercat sa-si opreasca unul dintre caini sa traverseze artera, moment in care a fost accidentat.
Dupa producerea accidentului, soferul a parasit locul faptei fara incuviintarea organelor de politie, ramanand neidentificat, iar victima a fost transportata la spital, unde a ramas internata, se arata in comunicat. Martorii sustin, insa, ca autorul accidentului a stat 40 de minute la fata locului, timp in care niciun politist nu si-a facut aparitia.

Doua zile mai tarziu, duminica, in jurul orei 11.30, Valentin G., de 45 de ani, din Bucuresti s-a prezentat la Sectia 4 Politie afirmand ca a fost implicat in accidentul rutier, in timp ce conducea un autoturism marca Mercedes. El a fost preluat de catre lucratorii Brigazii de Politie Rutiera in vederea continuarii cercetarilor si stabilirii imprejurarilor in care s-a produs accidentul. Valentin G. nu a sesizat politia si nici nu s-a prezentat la cea mai apropiata unitate de politie pentru a declara evenimentul, desi se afla in apropierea Sectiei 4 Politie, se mai arata in comunicatul Politiei.

Soferul a afirmat duminica, la Realitatea TV, ca dupa producerea accidentului a asteptat timp de doua ore ca politistii sa soseasca la fata locului, insa acestia nu au venit, iar un martor a precizat ca a sunat la 112, pentru a chema ambulanta.

Naistul Gheorghe Zamfir este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Artistul in varsta de 67 de ani a fost accidentat, vineri, in zona locuintei sale, aflata in sectorul 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.