Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a sesizat ieri PNA pentru cercetarea modului in care Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) a incheiat, in perioada 2000-2004, contractele de proiectare si executie de lucrari hidrologice. Sesizarea vizeaza contractele atribuite de minister, prin ANAR, firmelor Aquaproiect, Apasco SA Maneciu, Repcon SA Oradea si Socot SA Targu Mures.

Este de notorietate suspiciunea privind legaturile stranse dintre firma Aquaproiect si fosti demnitari din guvernarea PSD. Societatea este administrata de o firma numita Apaproiect, la care, printre actionari, se regaseste sotia fostului ministru al mediului, Aurel Constantin Ilie.

Directorul ANAR, Aurel Pana, a declarat ca foarte multe lucrari de gospodarire a apelor efectuate in perioada 2000-2004 au fost acordate "cu dedicatie" anumitor firme. Pana a adaugat ca 66 din cele 133 de contracte onorate de firma Aquaproiect - in valoare de 78 miliarde de lei din valoarea totala de aproape 137 - au fost acordate prin incredintare directa respectivei societati.

"Sunt in plina desfasurare cu analiza societatilor comerciale care au executat lucrari de constructii pe teritoriul intregii Romanii. Daca veti avea rabdare sa cititi raportul preliminar, o sa vedeti cine este proiectantul: aproape invariabil Aquaproiect, contractele fiind atribuite prin incredintare directa", a mai spus Pana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.