Fostul premier, Adrian Nastase, isi va putea recupera cele 20 de arme de vanatoare, dupa ce deputatii au respins cererea procurorilor DNA de continuare a urmaririi penale, a declarat, vineri, seful Directiei Arme, Explozivi si Substate Toxice din IGPR, comisar sef Niculae Marinescu.

"Lui Adrian Nastase i s-a comunicat ca isi poate recupera armele, ca urmare a votului din Parlament", a spus Nicolae Marinescu, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

Surse din politie au declarat pentru NewsIn ca Adrian Nastase a formulat o cerere in vederea recuperarii armelor de vanatoare, la scurt timp dupa ce Camera Deputatilor nu a dat aviz pentru continuarea anchetei in cazul sau. Aceleasi surse au mai spus ca in cazul lui Miron Mitrea procedura de restituire a armelor este in derulare, fiind asteptata cererea acestuia.

Camera Deputatilor a decis, pe 13 august, ca pentru deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase nu se poate continua urmarirea penala.

Potrivit numaratorii votului, cererea privind inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase a primit 120 de voturi pentru, 150 impotriva si sase voturi au fost nule.

Cererea similara pentru Miron Mitrea a primit 160 de voturi pentru, 115 impotriva si un vot nul.

Numarul necesar de voturi era de 218. Munteanu a anuntat ca au fost 278 de deputati prezenti din 326 si doar 48 absenti.

"In acest moment noi astazi (13 august - n.r.) stim un lucru, ca nu poate sa continue cercetarea penala", a spus secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu.

Dosarul "Zambaccian", pentru care procurorii nu au primit aviz pentru inceperea urmaririi penale, se refera la modul in care familia Nastase a dobandit imobilul de pe strada Zambaccian.

In cazul Mitrea, acesta este acuzat ca ar fi fost mituit, cand era ministru, cu lucrarile efectuate de trei societati comerciale din Bacau la vila pe care mama sa a detinut-o in Baneasa. In intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovata si extinsa cu o suprafata de peste 100 metri patrati, lucrarile fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls si Regal Bacau.

Fostul premier Adrian Nastase a predat la Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor din Romania peste 20 de arme de vanatoare, in martie 2006, la aproximativ o saptamana dupa inceperea anchetei in dosarul Zambaccian, in care era cercetat pentru luare de mita si trafic de influenta.

Conform legii care reglementeaza regimul armelor si munitiilor, persoanele care fac obiectul unui dosar penal si detin arme de foc sunt obligate sa le predea Politiei ori unui armurier autorizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.