Traficul pe sensul de iesire din tara prin punctele de trecere a frontierei a frontierei din judetele Arad si Timis s-a dublat in ultimele 24 de ore, dupa ce romanii care muncesc in strainatate si-au erminat concediile si se intorc la locurile lor de munca, transmite corespondentii NewsIn.

Potrivit celor precizate, sambata, de agent Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, in ultimele 24 de ore, au iesit din tara, prin vamile din judetul Arad peste 47.000 de persoane. „Cel mai aglomerat punct de trecere este cel de la Nadlac, pe unde au iesit din tara peste 41.000 de persoane, traficul fiind triplu fata de perioadele normale ale anului. Am fost nevoiti sa suplimentam personalul si lucram pe sase benzi de iesire, dupa ce am transformat una dintre benzile de intrare in banda de iesire. Avem echipaje pe traseu care incearca sa-i redirectioneze pe turisti sa iasa din tara prin alte puncte de trecere, dar acestia prefera tranzitarea PTF Nadlac“, a declarat Mihaela Les.

Pentru asigurarea unui control operativ si fluent, IJPF Arad a luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor, precum si de crestere a numarului arterelor de control, pe sensul de iesire din tara.

Si in judetul Timis, la Punctul de Trecere al Frontierei Cenad, traficul s-a desfasurat pe patru benzi, numarul masinilor care au iesit din tara crescand cu peste 2.000, fata de zilele anterioare. „Azi noapte (n.r, vineri) s-a lucrat pe patru benzi. In ultimele 24 de ore au iesit din tara peste 5400 de masini, asta inseamna o crestere de peste 2.000, pe ruta de iesire. Timpii de asteptare, cu toate acestea, au fost de maximum 10 minute, pe pista”, a declarat sambata corespondentului NewsIn, Ciprian Gaic, purtatorul de presa al Inspectoratului Politiei de Frontiera Timis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.