Dupa aparitia italianului Ciro Orsini in cazul in care Ion Alexandru Tiriac este judecat pentru consum pentru droguri, un alt personaj controversat este asociat de acelasi caz: Nicu Gheara.

Mai multe probe ignorate de procurorii care au trimis dosarul in instanta indica puternice legaturi intre fiul magnatului Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac, iubita acestuia, Ileana Lazariuc, nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbel, Robert Sandu, afaceristul Nicu Gheara si un personaj asociat cu mafia italiana, Ciro Orsini. Mai mult, Robert Sandu a fost sef de sala in clubul lui Nicu Gheara, locul unde, potrivit marturiilor, Tiriac jr. si Ileana Lazariuc obisnuiau sa consume droguri.

Numele lui Nicu Gheara, controversat om de afaceri suspectat de mai multe afaceri necurate, printre care si trafic de droguri, apare din nou in dosarul "Cocaina". De data aceasta, legatura este mult mai directa si este facuta prin Robert Sandu, nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si varul Ralucai Sandu, fosta logodnica a lui Ion Alexandru Tiriac.

Surse judiciare ne-au declarat ca Robert Sandu, in acest moment condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul "Cocaina", a fost angajatul lui Nicu Gheara, ca sef de sala, la Clubul Space, local frecventat in special de lumea din showbiz. De-a lungul timpului clubul si-a cistigat renumele de loc unde poti consuma droguri fara a fi deranjat de politistii de la Crima Organizata.

Robert Sandu, angajatul lui Nicu Gheara?

Sursele noastre ne-au mai spus ca Robert Sandu se ocupa de distributia de droguri in Space si ca Ion Alexandru Tiriac era unul dintre clientii clubului, dar si ai lui Robert Sandu. De altfel, in rechizitoriul prin care tinarul Tiriac a fost trimis in judecata, procurorii mentionau clar acest lucru. Si in declaratiile unor martori, incluse printre probele din rechizitoriu, se spune ca Tiriac jr. si iubitele sale, Raluca Sandu si Ileana Lazariuc, consumau droguri fie in Space, fie impreuna cu patronii clubului.

Numele lui Nicu Gheara a aparut pentru prima data in dosarul "Cocaina saracilor", acum mai bine de un an, imediat dupa arestarea in Constanta a lui Bogdan Albu. Apropiat al lui Nicu Gheara si al lui Beinur Nuredin, Albu a fost prins cu droguri asupra lui, in gara din Constanta. Simtind ca anchetatorii au ajuns foarte aproape de el, Nicu Gheara a plecat din tara la scurt timp de la primele arestari facute in dosarul "Cocaina saracilor". Mai mult de sase luni, Gheara nu a mai pus piciorul in tara, preferind sa stea in Spania, la Ibiza. Imediat ce anchetatorii au dat semne ca nu le mai pasa de cazurile "Cocaina saracilor" si "Cocaina pentru VIP-uri", controversatul afacerist s-a intors in Romania.

Danut Lupu, noul patron de la Space

O alta miscare facuta de Nicu Gheara pentru a nu putea fi asociat cu acest dosar a fost sa se lepede de Clubul Space. Cel caruia i-a inchiriat discoteca este nimeni altul decit fotbalistul Danut Lupu. Acesta a recunoscut tranzactia, insa sustine ca spatiul a fost inchiriat de la o firma in care nu apare numele lui Nicu Gheara. "Nu l-am cumparat (n.r. - Clubul Space) pentru ca nu poate fi cumparat, spatiul fiind al Primariei Generale. L-am inchiriat de la o firma pentru doi ani. Nu pot sa va spun suma.Firma de la care am inchiriat eu nu este a lui Nicu Gheara, pentru ca numele lui nu apare nici ca administrator, nici ca asociat. De ce toata lumea spune ca Space e a lui Nicu Gheara, atita timp cit el nu semneaza si nu apare in acte? Sint prieten cu Nicu pentru ca sint nasul fratelui lui", ne-a declarat Danut Lupu.

"La petrecerile din Karma (n.r. - vechiul nume al Clubului Space) se consumau droguri, respectiv cocaina si pastile de ecstasy, faptul petrecindu-se in biroul patronilor clubului. Printre consumatori inculpatul Tyagi Shailendra enumerindu-i pe inculpatul Tiriac Ion Alexandru, Ben si David (n.r. - fostii patroni ai Clubului Sydney), Alma Sirbu (n.r. - fiica lui Adrian Sirbu), Florin si Sorin (n.r. - patronii din acte ai Clubului Karma)."
Sursa: Rechizitoriul prin care Ion Alexandru Tiriac a fost trimis in judecata

Ciro Orsini, impresarul Ilenei Lazariuc

Pe linga Nicu Gheara, in dosarul "Cocaina" apare un alt nume sonor, cel al italianului Ciro Orsini, considerat un individ cu conexiuni puternice cu mafia italiana. Cotidianul "Libertatea" a publicat ieri informatiile potrivit carora exista o legatura intre Orsini si cuplul Tiriac-Lazariuc. Pe data de 23 iunie, atunci cind cei doi au fost intorsi de pe Aeroportul "Herni Coanda", de unde intentionau sa plece spre America, la perchezitia facuta de procurori s-a gasit o carte de vizita a lui Orsini in poseta Ilenei Lazariuc.

Surse judicare ne-au declarat ca Ileana Lazariuc a explicat anchetatorilor ca Orsini i-a fi fost impresar si ca a avut chiar si un contract cu el. Orsini a fost vazut de nenumarate ori in compania lui Nicu Gheara in Club Space, acolo unde protegonistii Dosarului "Cocaina" isi faceau veacul, Robert Sandu ca angajat, Ion Alexandru Tiriac si Ileana Lazariuc - clienti.

Invitat de Gheara in fotbalul romanesc

Italianul a fost invitatul lui Gheara in mai multe ocazii. Chiar si la inaugurarea "Asociatiei Fotbalistilor Romani", sindicat fondat, printre altii, chiar de Gheara. Anul trecut, presa a relatat ca Nicu Gheara ar fi cercetat de procurorii Parchetului General pentru trafic cu cocaina.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.