Potrivit surselor citate, primele informatii arata ca politistul, agent sef in cadrul Sectiei 20 din Capitala, instrumenta un caz in care doi cetateni romani s-au batut pe teritoriul altei tari, unul dintre ei fiind vatamat destul de grav. Victima a depus o plangere de care ulterior s-a folosit politistul Sectiei 20 pentru a-l determina pe agresor sa plateasca o suma de bani.

Informatiile detinute de anchetatori mai arata ca politistul si victima au cazut de acord sa imparta banii, astfel ca agentul Sectiei 20 l-a amenintat pe agresor de mai multe ori cu puscaria, in cazul incare nu plateste despagubiri victimei.

Flagrantul, in urma caruia politistul a fost prins cu 4.000 de euro, a fost realizat joi seara, chiar in sediul Sectiei 20, unde s-a intalnit cu victima si agresorul pentru a negocia. Banii pe care agresorul i-a adus drept despagubiri au fost marcati de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie. Atat victima, cat si politistul, au fost retinuti si vor fi cercetati pentru santaj, de procurorii bucuresteni.

Chestorul Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, a declarat pentru NewsIn ca a dispus verificari la Sectia 20 privind respectarea reglementarilor legale in cazul inregistrarii plangerii care a facut obiectul santajului. Marian Tutilescu a mai precizat ca in urma cu o luna a dispus un alt control, tot la Sectia 20, in urma caruia a luat mai multe masuri, printre care si cercetarea prealabila a adjunctului aflat la comanda acestei unitati, pentru deficiente inregistrate in cercetarea cauzelor penale.