Social 29 August 2008 13:52
Primaria sectorului 3 a ridicat, in ultimele zile, 25 de masini abandonate si au aplicat somatii pentru 110 persoane care si-au parasit autoturismele pe domeniul public, au anuntat astazi edilii sectorului

Inspectorii Directiei de Gospodarie Locala din cadrul sectorului 3 au facut o serie de controale pentru identificarea masinilor abandonate, care blocheaza locuri de parcare sau artere de circulatie.

Vehiculele fara stapan sunt, conform legii, cele care nu au placute de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, care sunt stationate pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ teritoriale si al caror proprietar sau detinator legal este necunoscut. Aceste masini sunt ridicate fara somatie.

Inainte de ridicarea masinilor abandonate, echipele Directiei de Gospodarie Locala se ocupa de identificarea autovehiculelor pe teren, stabilirea datelor de identitate ale proprietarului si somarea acestuia pentru a elibera domeniul public prin forte proprii si pe cheltuiala sa. Daca proprietarul nu se conformeaza, inspectorii intocmesc actele de ridicare a masinii de pe domeniul public, iar in termen de 30 de zile, masina este trecuta in patrimoniul primariei, fiind ridicata si deopzitata.

Proprietarii care isi abandoneaza masinile pe domeniul public, blocand locuri de parcare sau artere de circulatie, risca, potrivit legii, amenzi de pana la 2.000 de lei, la care se adauga taxele de transport.
Cetatenii sectorului 3 pot comunica primariei, la dispeceratul non-stop 9854, sau pe site-ul institutiei, locurile unde se afla masini abandonate fara numar de inmatriculare, acestea urmand sa fie ridicate fara somatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.