Social 27 August 2008 03:35
Investitia intr-un aeroport la Adunatii Copaceni s-ar dovedi total inutila, sustine ,,Academia Catavencu’’ de astazi. Motivul: lipsa pasagerilor.
Construirea unui nou aeroport in sudul Capitalei, cel mai probabil la Adunatii Copaceni, este total inutila, sustine o ancheta publicata astazi de ,,Academia Catavencu’’. Investigatie ale carei concluzii se bazeaza chiar pe datele oferite de Guvern in hotararea sa de saptamana trecuta referitoare la viitoarea poarta aeronautica a Bucurestiului. Conform notei de fundamentare a HG, in 2007, Otopeniul a avut aproape cinci milioane de pasageri, Baneasa, aproape un milion, iar peste sase ani se preconizeaza o crestere a traficului aerian cu doar 413.000 de pasageri.

In aceeasi nota de fundamentare se mentioneaza insa ca in curand va fi demarat si Programul strategic de dezvoltare a Aeroportului International ,,Henri Coanda’’, proiect cu o valoare estimata de circa 450 de milioane de euro si care are ca tinta finala asigurarea unei capacitati aeroportuare de 20 de milioane de pasageri pana in 2018.

Or, in conditiile in care se va ajunge pana in 2014 la un trafic de doar 7 milioane de pasageri pe an, ramane un deficit de 13 milioane de calatori doar pentru Aeroportul Otopeni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.