Social 26 August 2008 04:34
Alungati de zgomot de pe litoral, turistii nu isi gasesc linistea nici pe plajele salbatice ale Deltei Dunarii, unde vehiculele de teren fac deja o superoferta antiturism
"Off-road"-ul de agrement agreseaza atat turistii de pe litoral, cat si pe cei care se odihnesc pe plajele salbatice din Delta

Pe litoralul romanesc, numai Primaria Mangalia face nota discordanta si interzice accesul ATV-urilor, motocicletelor si vehiculelor tip Moped pe falezele din statiunile din sudul litoralului. In restul statiunilor, ATV-urile fac parte din oferta estivala, spre disconfortul total al turistilor.

De-a hotii si vardistii prin Mamaia

In statiunea Mamaia turistii sunt efectiv agresati de ATV-urile de pe plaja. Sunt inchiriate cu ora, iar cei care platesc sunt de parere ca pot circula pe unde vor. De cele mai multe ori aleg suprafetele cu nisip pentru a testa puterea motoarelor. Asa se face ca turistul se trezeste cu o pala de nisip peste fata sau cu un zgomot asurzitor de motor de la un vitezomani care confunda plaja cu pista de intreceri.

Odata terminat stagiul elevilor politisti la malul marii, cei care au asigurat, cat de cat, pana acum ordinea pe plaje, haosul pare sa se fi dezlantuit. Autoritatile locale nu dau doi bani pe ceea ce se intampla dincolo de limita promenadei.

Chiar si angajatii Primariei Constanta contribuie din plin la disconfortul turistilor din statiunea Mamaia. Dotati, de asemenea, cu ATV-uri, inscriptionate „Primaria Municipiului Constanta", unii indivizi fac un slalom imprudent si riscant printre cearsafuri, dar si pe promenada dintre zona Cleopatra si zona Cazinoului Mamaia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.