Social 25 August 2008 04:17
Pelicula "Boogie", in regia lui Radu Muntean, a fost aleasa sa faca parte din cele 20 de filme ce vor candida la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarurilor in Europa, care se vor decerna pe 6 decembrie, anunta casa de productie MultiMedia Est.
Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Europene va avea loc in 6 decembrie, la Copenhaga.
Filmele au fost alese de membri institutiei European Film Awards (EFA) si de critici de film, pe baza propunerilor facute de institutiile de film europene, festivaluri, presa, membri EFA din tarile participante si de profesionisti din domeniul cinematografiei.

Nominalizarile finale vor fi facute in urma votului celor 1650 de membri ai EFA, la categoriile de film european, regizor, actor, actrita, scenarist si director de imagine.

„Scopul decernarii acestor premii este de a celebra diversitatea si calitatea cinematografului european, de a aduce noi spectatori la filmele produse aici si de a atrage atentia asupra talentelor care continua sa apara in Europa,” spun organizatorii EFA.

"Boogie"
a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs, apoi a fost prezent la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf. Gheorghe), unde a obtinut Premiul pentru cea mai buna regie, Sarajevo (Bosnia si Hetzegovina), Melbourne (Australia), iar in viitorul apropiat la Varsovia (Polonia), Motovun (Croatia), Namur (Belgia).

Plecat cu sotia, Smaranda (Anamaria Marinca) si Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanta legala de 1 mai, Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Branescu) si Iordache (Adrian Vancica), la data si locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete. E o intilnire cu vremurile bune, atunci cand viata era frumoasa si fara responsabilitati. Acum insa lucrurile s-au schimbat, diferentele dintre ei s-au marit, iar prietenia nu mai poate fi o relatie care se bazeaza doar pe gusturi comune la femei, bautura si echipe de fotbal.

O co-productie MultiMedia Est si Antena 1 si sustinut de Centrul National al Cinematografiei, "Boogie" este scris de Radu Muntean, Alex Baciu si Razvan Radulescu si este reprezentat pe plan international de Maximum Film Intl. Filmul va intra in circuitul cinematografelor din tara in septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.