Social 25 August 2008 04:07
Peste 12.000 de portii de gulas si tocanita au fost preparate, duminica, la Strandul Neptun din Arad, in cadrul Zilelor orasului, iar oamenii au stat aproximativ sase ore la rand, in ploaie, pentru o portie de mancare, unii avand nevoie de ingrijiri medicale, transmite corespondentul NewsIn.
La editia din acest an a Festivalului Catlanelor, organizat de Primaria municipiului si Casa de Cultura a municipiului, au participat 27 de echipe din Arad, Ungaria si Germania, care au preparat tocanita, gulas sau papricas dupa retete proprii. Pentru preparea mancarurilor au fost pregatite doua tone de carne si cinci tone de lemne.

Punctul de atractie al festivalului a fost Super-Catlanul, un ceaun urias de 3.500 litri, adus la Arad de un echipaj din Ungaria, care a preparat gulas de Szeged, dintr-o tona de carne, o tona de ceapa si una de cartofi. „Am pregatit un gulas din Szeged, traditional. Pe langa o tona de carne si una de cartofi am pus 160 de kilograme de ceapa din Mako, care este un ingredient de baza in preparea mancarii. Am mai pus si 60 de kilograme de ardei de Szeged. Am lucrat toata noaptea pentru ca ceaunul nostru sa fie pregatit pentru inceperea festivalului, iar mancarea a fost fiarta timp de aproape sapte ore“, a declarat Franck Sandor, maestru bucatar din Szeged. Din ceaunul urias au fost servite aproximativ 7.000 de portii de gulas.

Primii oameni s-au asezat la rand pentru o portie de tocanita sau gulas inca de la ora 8.00, iar unora dintre ei li s-a facut rau, avand nevoie de interventia medicilor. "A fost foarte multa lume, chiar daca a plouat. Au fost pregatite peste 12.000 de portii de tocanita, gulas sau papricas, ceea ce reprezinta un record al festivalului. Anul trecut, la acest festival au fost pregatite si servite doar 6.000 de portii“, a precizat Corina Draghici, purtator de cuvant al Primariei Arad.

O portie de mancare a costat trei lei, iar banii au fost donati unei fundatii de caritate care se ocupa de copii si batrani in dificultate. Echipa castigatoare a fi desemnata de juriu si de publicul prezent dupa degustarea atenta a mancarurilor din fiecare catlan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.