Pregatirile pentru inmormantarea lui Iosif Constantin Dragan s-au facut sub privirile vigilente a zeci de bodyguarzi

Funeraliile miliardarului Iosif Constantin Dragan au fost marcate cu drapele nationale, escorte ale politiei, zeci de agenti de paza si un sobor de episcopi.

Aeronava care a adus in tara trupul lui Dragan a avut la bord 12 pasageri: familia si apropiati ai decedatului. Avionul a aterizat pe Aeroportul International Timisoara la ora 21.30, iar sosirea a fost atent organizata de o firma de paza, dar si de o firma de pompe funebre din Italia.

Agentii firmei Mushin Security si cei ai firmei italiene de pompe funebre venisera la aeroport cu mai bine de trei ore inaintea aterizarii. Masina mortuara a fost introdusa pe pista aeroportului pentru a prelua sicriul direct din cala avionului.

Familia si apropiatii au asteptat in acest timp in salonul VIP al aeroportului, in timp ce afara agentii de paza tineau presa la distanta. In jurul orei 22, cortegiul funerar a parasit Aeroportul International Timisoara, fara ca sotia sau altcineva din familie sa faca declaratii presei. Coloana, in care ultima masina era cea funerara, a fost insotita de un echipaj al a Politiei Rutiere pana la iesirea din Timisoara.

Sicriul, pazit de 15 bodyguarzi

Sicriul a ajuns in Lugoj la ora 23, fiind depus la Universitatea „Dragan". Sotia, Veronica Gusa de Dragan, nu a ramas la priveghi. A mers la casa in care a locuit mama lui Constantin Dragan, intorcandu-se la sicriu aproape de miezul noptii. Aici a poposit aproximativ jumatate de ora si s-a intors ieri dimineata, in jurul orei 10 si jumatate.

Zona in care se afla sicriul a fost atent supravegheata de 15 agenti de paza Mushin Security. Vaduva Veronica Gusa de Dragan a fost pazita de 10 garzi de corp.

Dispozitivul pe paza a tinut publicul deoparte de universitate pana duminica, la ora 11. Cu exceptia familiei, nimeni nu s-a putut macar apropia de cladire, paza fiind foarte stricta. Culmea este ca au fost tinuti deoparte si cativa profesori de la Universitatea Dragan, care s-au plans de intreaga situatie.