Social 22 August 2008 16:34
Societatile de asigurare din Romania ar putea plati despagubiri de 15,73 milioane lei (4,45 milioane euro) in urma inundatiior din Moldova si nordul Transilvaniei din iulie, dupa ce au fost deschise 719 dosare de dauna, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

Cele mai multe cereri de despagubire au fost facute pentru dosare de asigurari de incendiu si calamitati naturale, care reprezinta 94,2% din total, arata datele raportate de asiguratori, la solicitarea CSA.

Despagubirile pentru pagubele produse mijloacelor de transport terestru, altele decat cele feroviare, reprezinta 3,4% din total, in timp ce solicitarile pentru despagubiri in cazul unor polite de asigurari de daune la proprietati au o pondere de 2,3%.

De altfel, toate dosarele de dauna inregistrate sunt aferente segmentului de asigurari generale.
Cele mai multe dosare de dauna - 657 - privesc asigurarile de incendiu si calamitati naturale, iar 57 de dosare sunt aferente contractelor incheiate pe segmentul de asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare.

Potrivit arbitrului asigurarilor, au fost inregistrate numai 5 dosare de dauna aferente contractelor pe segmentul de asigurari de daune la proprietati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.