Potrivit Agentiei Reuters, aflat in Statele Unite, ministrul roman de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca Romania nu a discutat niciodata despre retragerea celor 800 de soldati din Irak, in ciuda cererii rapitorilor celor trei jurnalisti romani. "Romania nu a discutat niciodata la nivel politic retragerea trupelor din Irak", a spus Ungureanu. De asemenea, acesta a subliniat ca rapirea jurnalistilor si implicarea Romaniei in Irak sunt chestiuni total diferite.

"Nu legam aceste doua subiecte unul de celalalt. Sunt doua probleme diferite. Prima este sa-i aducem pe acesti cetateni inapoi acasa, si cealalta problema a implicarii militare a Romaniei in Irak este un subiect cu totul diferit", a mai spus seful diplomatiei romane. Acesta a refuzat insa sa precizeze daca autoritatile de la Bucuresti sunt in contact direct cu rapitorii sau daca s-a discutat despre o eventuala recompensa, insa a confirmat faptul ca ostaticii sunt teferi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.