Social 22 August 2008 15:05
Peste 40.000 de studenti nu vor avea locuri in camine in anul universitar 2008-2009, au anuntat, joi, uniunile studentesti, care cer Ministerului Educatiei sa rezolve aceasta problema.
"In ultimile sase luni, Ministerul Educatiei nu a facut nicio sedinta prin care sa arate macar vreun interes fata de problemele studentilor, nu are niciun proiect pentru renovarea caminelor sau pentru realizarea de constructii noi, in care sa poata fi cazati. Anul universitar 2008-2009 va incepe, in cazul acesta, la fel ca intotdeauna: cu spagi la camine, camere insalubre, schele si moloz", a precizat presedintele Uniunii Studentilor din Romania (UNR), George Paduraru.

Pentru a urgenta rezolvarea acestor probleme pana la 1 octombrie, cand va incepe noul an universitar, uniunile studentesti i-au cerut, tot joi, ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa ia parte la viitoarele discutii ale studentilor.


Ministerul Educatiei respinge acuzatiile

Dupa ce a fost acuzata ca nu rezolva problema celor 40.000 de studenti care nu vor avea cazare in anul universitar 2008-2009, institutia condusa de Cristian Adomnitei precizeaza ca asigurarea locurilor in camine intra in atributia rectoratelor universitatilor

Ministerul Educatiei considera ca deficitul de locuri in camine, estimat la 40.000 de studenti, trebuie sustinut prin rapoarte foarte ample, care trebuie sa se bazeze pe numarul de cereri de cazare si pe numarul efectiv de locuri in camine. "Pentru a vedea daca intr-adevar situatia sta asa, trebuie verificat la rectoratele facultatilor, pentru ca avem de-a face cu un sistem descentralizat", a comentat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mihaela Suciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.