Social 20 August 2008 18:26
Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, ii acuza de spalare de bani pe cei care au cheltuit banii publici pentru lucrarile de reparatii la Biserica Evanghelica, afectata de un incediu produs in iunie, si a cerut un raport privind sumele cheltuite si banii primiti in conturile bisericii

Prefectul a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca a cerut institutiilor statului un raport si asteapta sa-l primeasca in cel mult o luna, transmite corespondentul NewsIn.

"Am cerut un raport lui Ion Burcusel, seful Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. Nu mi-a prezentat niciun raport ca e in concediu. Astept sa treaca perioada aceasta de concedii, dar intr-o luna cu siguranta il voi avea. Eu cred ca, aici, la Biserica Evanghelica din Bistrita s-au spalat bani si din cauza asta insist de o mie de ori si la Anticoruptie si la Politie sa se faca o evaluare cinstita si corecta ca sa vedem cati bani s-au cheltuit pana acum si de unde au venit banii. Sursele de finantare sunt Primaria Bistrita, Compania Nationala pentru Investitii, donatii de la sasii din diaspora din Austria si Germania”, a spus prefectul.

Szilagyi Ioan este nemultumit ca lucrarile la biserica bat pasul pe loc invocandu-se lipsa de fonduri, in conditiile in care Parohia Evanghelica Bistrita a avut numeroase proprietati pe care le-a instrainat. Prefectul asteapta ca, in decurs de o luna, sa primeasca un raport complet cu toate sumele care au intrat in conturile bisericii. Numai Primaria Bistrita a donat 280.000 de lei pentru refacerea turnului distrus in incediu, desi nu exista niciun proiect pentru reabilitarea lui.

Incendiul produs in luna iunie la Biserica Evanghelica, monument din secolul al XIV-lea, a creat pagube in valoare de un milion de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.