Maternitatile Iasiului au fost luate cu asalt in aceste zile, numarul nasterilor depasind peste dublu valorile normale.

Medicii obstetricieni au gasit imediat explicatia acestei avalanse - copiii au fost conceputi in preajma Zilei Indragostitilor. Aproape toti cei 140 de bebelusi nascuti la Iasi in prima saptamana a lunii noiembrie au fost conceputi in noaptea de dupa Sfantul Valentin, dupa cine romantice cu lumanari pe masa si buchete enorme de flori. "Am remarcat ca de la inceputul lunii noiembrie s-au nascut foarte multi copii.

Daca la noi in maternitate se nasc de obicei 10, maximum 12 bebelusi pe zi, in ultimele saptamani numarul nasterilor s-a dublat. Curiosi sa aflam cauza fenomenului, am facut calcule si apoi am discutat cu mamicile pentru a ne convinge daca banuiala noastra e adevarata.

Si asa am aflat ca acesti bebelusi au fost conceputi la inceputul lunii februarie, cei mai multi in jurul datei de 14 februarie, Ziua Indragostitilor", a declarat conf. univ. dr. Mircea Onofriescu, directorul Maternitatii "Cuza Voda" Iasi.
Tinerele mamici isi amintesc romantismul acelei seri cu multa nostalgie. "Sotul meu a venit in seara aceea acasa cu foarte multe flori. Nu credeam ca o sa reusim sa avem un copil, insa s-a intamplat. Sotul a vrut baiat, dar avem o fetita", a povestit fericita Natalia.

Majoritatea tinerelor care nascusera au recunoscut ca bebelusii fusesera conceputi in seara Sfantului Valentin; chiar daca aceasta sarbatoare nu este neaosa, ea a fost serbata eficient de conationalii nostri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.