Social 20 August 2008 15:24
Inspectoratul Teritorial de Munca Arges a deschis, astazi, o ancheta in urma unui accident de munca petrecut pe santierul unde se construieste un hypermarket in Pitesti, victima fiind un adolescent de 15 ani, care nu avea incheiat niciun contract de munca, informeaza corespondentul NewsIn

Baiatul se afla in a doua zi de munca si fusese adus pe santierul respectiv chiar de tatal lui, care lucreaza pe acelasi santier.

Accidentul a survenit in timp ce tanarul scotea pamantul dintr-un sant sapat de buldoexcavator. Coborat in santul care nu era mai lat de 40 de centimetri, adolescentul s-a trezit cu zeci de kilograme de pamant peste el. Muncitorii aflati prin preajma, printre care si tatal lui, au incercat, pana la sosirea autoritatilor, sa-l elibereze pe copil. In cele din urma, baiatul a fost scos afara de pompieri si trimis de urgenta la Spitalul Judetean Arges. Medicii au stabilit ca nu are nimic grav, dar pentru ca suferise un soc puternic au decis sa-l tina 24 de ore sub supraveghere.

Cazul a intrat in atentia inspectorilor de munca argeseni intrucat legislatia in vigoare permite angajarea tinerilor intre 16 si 18 ani numai cu acordul parintilor. Societatea de constructii, care are sediul in Satu Mare, risca o amenda de cateva zeci de mii de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.