Valoarea totala a amenzilor aplicate de inspectorii ANPC se ridica la 212.400 de lei, relateaza NewsIn

In urma controalelor, 2,2 tone de alimente au fost interzise pentru comercializare, iar alte 45 de tone au fost oprite temporar, pana la remedierea deficientelor.

Principalele abateri constatate in timpul controalelor sunt legate de calitatea produselor comercializate: ambalaje deteriorate, alimente alterate, lipsa actelor de provenienta si de calitate, produse comercializate dupa expirare, produse depozitate la temperaturi necorescpunzatoare, produse la care s-a schimbat starea termica sau alimente depozitate fara respectarea vecinatatii.

Alte nereguli care au dus la amendarea agentilor economici sunt legate de informarea consumatorilor, fiind constatata incalcarea prevederilor privind etichetarea alimentelor la circa 12 tone de produse. Astfel, in timpul controalelor au fost gasite liste de meniu care nu cuprindeau toate datele necesare pentru informarea corecta a consumatorilor, neinscrierea volumului net aferent pretului la bauturi, lipsa elementelor de etichetare, data durabilitatii minimale lipsa, ilizibila sau inscrisa dublu, comercializarea de produse cu elementele de identificare netraduse in limba romana sau neafisarea pretului de vanzare.

A mai fost sanctionata nerespectarea conditiilor igienico-sanitare, lipsa apei curente, neafisarea orarului de functionare sau a denumirii unitatii.