Incidentul a avut loc duminica noaptea, dupa ora 04.00, cand politistii de la postul de politie Moacsa au fost sesizati telefonic prin Serviciul Urgenta 112 ca in zona de agrement a lacului Padureni un autoturism marca Dacia 1310 a lovit un cort accidentand o persoana.

Deplasati la fata locului, politistii au efectuat primele verificari si au stabilit ca un tanar in varsta de 18 ani, din municipiul Brasov, care se afla la volanul Daciei, a lovit un cort si a accidentat o minora in varsta de 16 ani. Aceasta dormea la momentul accidentului. Politistii il cerceteaza pe tanar pentru vatamare corporala din culpa, iar potrivit primelor date, acesta facea diverse intoarceri cu masina cand s-a produs accidentul.
Directorul Ambulantei Covasna, Tiberiu Postoaca, a declarat corespondentului NewsIn ca victima a fost lovita serios si avea mai multe traumatisme.

Acesta este al doilea indicident de acest fel care a avut loc in aceasta vara la Padureni. La mijlocul lunii iulie, vacanta a doi turisti campati langa lacul de la Padureni, un barbat si o femeie, a capatat o turnura neplacuta dupa ce acestia s-au trezit cu o masina in cort. Turistii dormeau linistiti in cortul lor, cand peste el a trecut o masina care i-a accidentat. Vinovat a fost soferul masinii, B.I. Valentin din Brasov, care dormea in masina sa in apropierea lacului. In somn, acesta a atins din greseala schimbatorul de viteze, fapt care a pus masina in miscare si a dus-o direct peste cortul ghinionistilor. Cazul a fost cerecetat de catre politistii din cadrul sectiei de politie din Moacsa sub acelasi aspect al savarsirii de vatamare corporala din culpa.