Social 18 August 2008 01:43
Experimental, 6.500 dintre elevi urmeaza sa fie examinati, in Bucuresti, in licee care au supraveghere video.
Aproape 60.000 de elevi, care nu au promovat sau nu s-au prezentat la bacalaureatul din iunie, vor sustine examenul in a doua sesiune, organizata intre 18 august si 1 septembrie.

Pentru aceasta sesiune au fost pregatite 157 centre de examen si 59 de centre in care vor fi evaluate lucrarile. Experimental, in Bucuresti, a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta va fi organizata in liceele dotate cu camere video. Vor fi 20 de astfel de centre de examen, care au supraveghere video pe holuri, iar doar doua dintre acestea detin camere video si in clase. Daca aceasta solutie se va dovedi viabila, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) planuieste sa instaleze camere video in toate centrele de examen in care se va sustine Bacalureatul 2009.

Bacalaureatul va incepe astazi 18 august, cu proba orala de limba si literatura romana. Probele orale vor continua, pe 19 si 20 august, cu limba si literatura materna, respectiv limba si literatura moderna.

Examenele orale sunt eliminatorii. Astfel, un elev care nu obtine nota minima 5 nu va mai putea continua examenul in aceasta sesiune. Daca nu stiu sa rezolve subiectul pe care l-au extras, elevii au dreptul la un al doilea, dar nota va fi mai mica cu un punct. Subiectele pentru probele orale, care au fost afisate inca de la inceputul lunii aprilie pe site-ul pot fi rezolvate in maximum 10-15 minute, dupa cum precizeaza Ministerul Educatiei.

Fiecare elev va fi examinat de cate doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Cei doi profesori vor da cate o nota fara zecimale, iar diferenta dintre cele doua note nu trebuie sa fie mai mare de un punct.

Metodologia de bacalaureat mai prevede ca la probele orale si practice nu se admit contestatii.
Prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, va avea loc pe 21 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna este programata pe 22 august, iar a probei scrise obligatorii a profilului pe 25 august. Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii va fi sustinuta pe 26 august, iar ultima, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, este programata pentru 27 august.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.