Social 16 August 2008 12:58
Peste 500 de persoane aflate in pelerinaj la Manastirea Nicula din judetul Cluj au avut nevoie, in ultimele doua zile, de interventia personalului medical, din cauza caniculei, transmite corespondentul NewsIn.
Potrivit personalului medical de la cele trei ambulante aflate la manastire, majoritatea persoanelor care au avut nevoie de asistenta medicala din cauza caniculei erau in varsta si erau slabite din cauza postului. La Manastirea Nicula au ajuns in ultimele zile peste 40.000 de credinciosi din toate colturile tarii, pentru a participa la sarbatoarea Sf. Maria. Calugarii de la Nicula au pregatit pentru credinciosii prezenti 15.000 de sarmale.

Seful Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj, colonelul Liviu Borbe a declarat vineri, corespondentului NewsIn, ca la slujba cu ocazia prazmuirii sarbatorii de Adormirea Maicii Domnului au fost prezente in jur de 40.000 de persoane. "In noaptea de joi spre vineri s-au rulat 10.000 de persoane, atmostera din timpul slujbei de la miezul noptii a fost una placuta. Totul s-a desfasurat fara evenimente majore", a declarat colonelul Liviu Borbe. La spujba de la Manastirea Nicula au participat, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, presedintele PD-L Emil Boc, presedinele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, prefectul judetului Cluj Calin Platon precum si alte autoritati publice locale si judetene.

Vineri, Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului i-a indemnat pe redinciosii veniti la slujba sa doneze bani pentru sinistratii din judetul Maramures.

"Daca Arhiepiscopia Iasiului a deschis o colecta pentru cei din nordul Moldovei si Bucovinei, noi, de la Centrul Eparhial al Clujului, am initiat o colecta pentru fratii nostri napastuiti din Maramures. Am vazut toate rapoartele, exista cate un sat care a fost distrus, cate 20 de case au fost luate de ape la vale, lasand pustiu in urma lor. Colecta o incepem chiar astazi de Sf. Maria Mare", a spus IPS Bartolomeu in timpul predicii sale.

Inaltul prelat ortodox i-a rugat pe credinciosii prezenti la slujba sa doneze fiecare "dupa vointa, dupa putere, dupa inima". "Lasati ceva acolo ca sa ii putem ajuta si Maica Domnului va va multumi mai mult decat va putem multumi noi", a mai spus IPS Bartolomeu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.