Primarul general Traian Basescu a inaugurat ieri, de Ziua Nationala a Romaniei, iluminatul public ornamental de sarbatori. La ora 19.00, primarul general a pornit instalatia de lumini a Capitalei, care transforma in fiecare iarna, timp de o luna, toate bulevardele din centru intr-o adevarata scena, pe care actorii principali, bucurestenii de toate varstele, intra in frenezia Sarbatorilor de Iarna. Practic, decorul stralucitor ii face pe oameni sa mai uite de necazuri si sa intre in febra cautarii cadourilor, sau pur si simplu sa-si faca timp pentru o plimbare de seara intr-un altfel de oras.

Firma Luxten Lighting Company SA - detinatoarea contractului cu municipalitatea Bucurestilor pentru finantarea si modernizarea iluminatului public -, asigura montarea instalatiilor ornamentale, si se ingrijeste, totodata, de imbunatatirea sistemului de ghirlande luminoase, in fiecare sezon.

Pentru Sarbatorile de Iarna 2004-2005, Primaria Capitalei si Luxten au pregatit un iluminat ornamental de o mare spectaculozitate: ghirlande de becuri colorate (25.000 metri liniari), perdele luminoase montate in copaci (1800), ornamente de sezon (3600) etc. In Piata Universitatii a fost montat un brad din perdele luminoase care incorporeaza ceasul Europa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.