Social 15 August 2008 09:52
De data aceasta, victima este un turist german care dormea intr-un cort, alaturi de alti doi prieteni, in Lunca Padinei din Muntii Bucegi, informeaza NewsIn.

Turistul german, in varsta de 26 de ani, a suferit rani grave, iar ursul a fost indepartat cu mare greutate de salvamontistii sositi la fata locului, dupa cum a declarat seful Salvamont Dambovita, Doru Diaconescu.

Victima dormea, impreuna cu alti doi prieteni, intr-un cort amplasat in Lunca Padinei din Muntii Bucegi, alaturi de care se mai afla un cort al unei familii de romani cu doi copii.

Ursul a sfasiat cortul si l-a apucat de brat pe turistul german, dupa care l-a ranit la cap, la un picior, dar si la spate. Seful Salvamont Dambovita crede ca ursul i-a atacat pe turisti pentru ca acestia aveau mancare in cort.

Seful Salvamont a adaugat ca atacul a fost violent, animalul fiind cu greu indepartat din zona corturilor. Nici farurile masinilor ajunse la fata locului, nici petardele si nici strigatele salvatorilor nu au speriat animalul. Abia dupa ce a fost lansata o petarda mai puternica, ursul a fugit in padure.

Turistul german a fost transportat la Spitalul din orasul Pucioasa, iar cei doi prieteni ai sai au fost cazati la Refugiul Salvamont, fiind in afara oricarui pericol. Diaconescu a adaugat ca este cel mai violent atac al ursilor din zona Padina dupa ce, in urma cu doi ani o turista a fost ranita la picior intr-un atac similar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.