Social 14 August 2008 14:49
Trei mame din patru incearca initial sa-si alapteze copiii pe cale naturala, urmand ca, pe parcurs, sa recurga la alte metode, arata un studiu efectuat de Universitatea Brigham Young din America, preluat de New York Times

Rezultatele studiului indica un procentaj de numai 36% de bebelusi alaptati de mamele lor in primele sase luni de viata, in conditiile in care Academia Americana de Pediatrie recomanda alaptatul la san pe toata perioada primului an de viata.

Rezultatele se bazeaza pe analiza situatiatiei a peste 60.000 de copii inregistrati la centre pentru prevenirea si controlul de boli din mai multe tari.

Statisticile arata ca mamele care isi alapteaza copiii in mod natural pentru o perioada mai lunga de sase luni au un nivel de educatie ridicat, sunt casatorite si au conditii mai bune de trai.

Studiul arata ca femeile din statele occidentale dar si cele de origine hispanica isi alapteaza copiii pentru o perioada mai lunga de sase luni.

Mamele care se reintorc la locul de munca, fumatoarele sau de origine nordica isi alapteaza copiii pentru o perioada scurta de timp. Femeile cu o situatie materiala precara, care dispun de subventionari din partea programelor pentru femei si copii, ce asigura hrana si lapte, renunta de asemenea la alaptarea nou-nascutilor, arata studiul efectuat de Universitatea Brigham Young din America.

Studiile demonstreaza de asemenea ca sugarii alaptati la san au o probabilitate de a dezvolta boli sapte ori mai mica decat copiii care au fost alaptati la san mai putin de sase luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.