Social 13 August 2008 15:35
Un nou medicament impotriva racelii a fost descoperit de cercetatorii australieni si va ajunge pe piata in 2013, daca testele pe voluntari vor avea rezultate pozitive, a anuntat, marti, presa britanica.
Noua medicament este eficient impotriva bacteriilor care cauzeaza jumatate dintre cazurile de raceala la adulti si aproape toate racelile de care sufera copii.

Medicamentul, denumit provizoriu BTA798, izoleaza virusii care cauzeaza raceala si ii impiedica sa ajunga in celulele corpului, prevenind astfel infectia.

Potrivit presei britanice, testele au inceput luni, pe cateva sute de voluntari. Doua sute de oameni fara probleme de sanatate vor lua acest medicament sau o pastila placebo, inainte de a fi expusi la virusii racelii. Vor fi folosite trei tipuri de doze ale medicamentului, pentru a se determina care dintre acestea poate tine infectia sub control.

Daca primele teste vor avea rezultate favorabile, BTA798 va fi testat, timp de cativa ani, pe mii de persoane.
Noul medicament contra racelii a fost descoperit de cercetatorii de la Biota Holdings - companie australiana specializata pe tratamente antivirale. Compania Biota a descoperit, in 1989, medicamentul Zanamivir, antiviral utilizat in prezent in tratamentul gripei de tip A si B.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.