Social 12 August 2008 01:30
Numarul de ore in invatamintul preuniversitar va fi redus astfel incat scolarii, pentru a da randament, sa stea cel mult patru ore in clasa, elevii din gimnaziu - patru sau cinci ore, iar liceeni - cinci sau sase ore, potrivit unui ordin aprobat, luni, de Ministerul Sanatatii.

De asemenea, Ministerul Sanatatii reglementeaza si modul in care ar trebui stabilit orarul elevilor. Astfel, acestia nu vor mai avea doua ore consecutive la aceeasi materie, nu vor avea mai mult de doua teze pe saptamana, nu vor mai da lucrari de control luni si vineri si nici nu vor mai avea doua zile consecutive in care sa fie obligati sa dea lucrare de control.

Mai mult, ora de educatie fizica nu va mai fi ultima, iar orele de desen vor trebui programate astfel incat elevii sa beneficieze de lumina naturala.

Potrivit aceluiasi ordin, scolarii din primele doua clase nu vor mai face scriere la prima ora.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Zvetlana Preoteasa, a anuntat, la jumatatea lunii mai, ca elevii claselor V-VIII vor avea, din anul scolar 2008-2009, mai putin de invatat, iar din 2009-2010 se intentioneaza ca numarul orelor de clasa sa fie de cel mult cinci ore pe zi, inclusiv pentru elevii de liceu. "Elevii vor avea mai putin de invatat pentru a intelege inca din clasa ce li se preda. Vom reduce la maximum si volumul de teme pentru acasa, astfel incat numarul total de ore de lucru ale elevului sa fie cat mai mic", a spus Zvetlana Preoteasa.

Prin acelasi ordin, privind normelor de igiena din unitatile pentru protectia, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, Ministerul Sanatatii stabileste ca numarul de copii dintr-o grupa de gradinita nu trebuie sa depaseasca 20, iar in ciclul primar nu trebuie sa fie mai multi de 25 de scolari intr-o clasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.