Social 12 August 2008 16:50
Magistratii Curtii de Apel Pitesti au amanat, pentru marti, pronuntarea in cazul celor 20 de hackeri din Valcea - retinuti la inceputul lunii iunie in mai multe orase din tara-, care au facut recurs impotriva arestarii preventive, informeaza corespondentul NewsIn.
La sfarsitul saptamanii trecute, Tribunalul Valcea a decis prelungirea cu inca 29 de zile a mandatelor de arestare a hackerilor si au emis alte doua mandate in lipsa, unul pentru un tanar care se afla in Canada si celalalt pentru un membru al retelei aflat in SUA.

Actiunea „Malware” s-a soldat cu retinerea a 20 de persoane, confiscare de echipamente IT si bani, sechestrare de vile, apartamente, autoturisme de lux. Grupul de hackeri a fost filat de politie mai bine de jumatate de an si, in momentul retinerii, au fost organizate 34 de descinderi simultane in diverse locatii din Ramnicu Valcea, Dragasani, Bucuresti, Alexandria, Sibiu, Hunedoara. Membrii retelei din Valcea, care intrau ilegal in sisteme si conturi bancare din America de Nord dupa care organizau licitatii fictive pe diferite site-uri, au obtinut peste doua milioane de euro, achizitionandu-si vile, apartamente si autoturisme de lux, proportional cu rolul si ierarhia pe care o aveau in grup. Actiunea a fost sprijinita de ofiteri FBI, fiind vorba de sute de cetateni straini inselati pe internet.

Aparatorii hackerilor au sustinut, luni, in fata magistratilor Curtii de Apel Pitesti, ca in dosar nu exista autorizatii pentru interceptarile telefonice. In acest fel, probele adunate la dosar ar fi nule. Magistratii au decis sa acorde un nou termen de judecata marti la ora 9.30, cand se va afla daca cei 21 de hackeri vor fi eliberati sau nu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.