Social 9 August 2008 16:23
Comercializarea in pietele din municipiul Husi a produselor lactate a fost interzisa de catre reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui dupa aparitia unui focar de antrax intr-o localitate din zona, transmite corespondentul NewsIn.

Mai multe persoane care au intrat in contact cu cele doua bovine bolnave de antrax sunt monitorizate de catre Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vaslui. In plus, reprezentantii DSVSA Vaslui au solicitat suplimentarea cu 50.000 de doze de vaccin pentru ca toate animalele din zona sa fie vaccinate.

"Am luat o serie de masuri pentru a putea proteja populatia. Am decis limitarea circulatiei animalelor care provin din aceste zone, ceea ce inseamna ca ele nu pot fi transportate la diverse puncte de sacrificare si oferite spre comercializare. De asemenea este interzisa comercializarea produselor lactate, deoarece antraxul este o boala transmisibila la om, care poate fi fatala”, a declarat astazi, directorul DSVSA Vaslui, Decebal Sararu.

Pana in prezent, medicii veterinari au vaccinat circa 15% din cele aproximativ 2.000 de animale.
Antrax-ul este o boala infectioasa contagioasa. La oameni se manifesta prin abcese pulmonare, gastrointestinale si cutanate. Popular se mai numeste „buba neagra, carbune sau dalac”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.