Social 9 August 2008 16:09
UNICEF va trimite, sambata, primele ajutoare pentru copiii din zonele afectate de inundatii, ajutoare constand in peste 1.000 de pachete cu haine, incaltaminte, obiecte de igiena personala si jucarii, a anuntat, vineri, organizatia, citata de NewsIn

Pachetele vor ajunge la copiii din localitatile Tamaseni si Doljesti, judetul Neamt, si Saucesti, judetul Bacau. Ajutoarele contin produse donate, la care se adauga obiecte achizitionate din fondurile stranse in urma teledonului organizat luni, 4 august, de Realitatea TV, in colaborare cu UNICEF.

In saptamanile urmatoare, UNICEF va continua distributia de ajutoare si in celelelate comunitati afectate de inundatii.

Actiunile de ajutorare ale UNICEF vin in completarea masurilor luate de Guvernul Romaniei si se vor concentra in primul rand asupra copiilor.

Inundatiile de la sfarsitul lunii iulie au provocat moartea a cinci persoane, evacuarea altor 10.520 si au dus la distrugerea partiala sau totala a 8.941 de case, potrivit unui bilant al ONU, dat publicitatii pe 6 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.