Social 9 August 2008 12:09
O ursoiaca si doi pui au fost capturati, ieri seara, la Sinaia, iar in aceasta dimineata, acestia au fost mutati in fondul de vanatoare al judetului Arges. Actiunea face parte din masurile luate de Primaria Sinaia pentru reducerea numarului de ursi din aceasta zona, transmite NewsIn.

Consilierul primarului din statiunea Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu a declarat ca din cele 60 de exemplare de ursi monitorizate de institutiile de profil, 27 au fost propuse pentru relocare.

Angajatii Institutului de Cercetare si Ameliorare Silvica din Brasov au montat doua custi langa Castelul Peles si in preajma Tavernei Sarbului - unele dintre cele mai frecventate zone din Sinaia - si le-au pregatit hrana, reusind sa prinda si sa tranchilizeze primele exemplare. "In jur de 20 de persoane de la Primaria Sinaia, Ocolul Silvic din localitate, Parcul National Bucegi, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, dar si de la Jandarmerie si Politie au participat, joi, la actiunea de capturare a unei ursoaice cu doi pui", a precizat Mariana Miu-Grigorescu.

Ursoaica si cei doi pui capturati vor fi dusi in judetul Arges. "Ursoaica si cei doi pui vor fi transportati in fonduri de vanatoare aflate la distante mari fata de locul unde au trait pana acum, cele trei exemplare fiind tranchilizate si aflandu-se in acest moment in drum spre judetul Arges", a mai spus consilierul primarului din Sinaia.

Mariana Miu-Grigorescu a tinut sa adauge ca luni operatiunea va fi continuata, Primaria primind aviz de la Ministerul Mediului pentru relocarea a 12 ursi si pentru impuscarea altora doi, considerati periculosi pentru turistii care frecventeaza zona. "Consideram ca avizul primit pentru 14 din cele 27 de exemplare pentru care am cerut relocarea este destul de consistent, astfel ca ne vom stradui sa incheiem actiunea de mutare pana la sfarsitul acestei luni", a conchis consilierul Primariei din Sinaia.

Zonele expuse cel mai mult pericolului reprezentat de prezenta animalelor sunt Drumul Cota 1400 - Sinaia, Taverna Sarbului, Cabana Schiorilor, Complexul Peles, unde au fost localizati opt ursi, Tirul cu Porumbei, Malul Spitalului si Cumpatu (zona Zamora), acestia coborand deseori din paduri in special la tomberoanele de gunoi pentru a cauta mancare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.