Social 9 August 2008 10:48
Sute de romi au manifestat joi in fata Ambasadei Italiei la Madrid impotriva masurilor luate de Guvernul de la Roma care ii vizeaza pe membrii comunitatii lor, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Romii au denuntat "atacurile" impotriva romilor din Italia, unde Guvernul a luat masuri pentru a gestiona cu precadere situatia din taberele de nomazi.

"Manifestam pentru a condamna public gravele atacuri impotriva comunitatii romilor care locuiesc in Italia si pentru a cere ajutorul cetatenilor in fata violentei oarbe a rasistilor", declara Uniunea Roma intr-un comunicat.

Circa 500 de manifestanti au defilat in calm pe strazile din Madrid, apoi, in cursul serii, s-au adunat in fata Ambasadei Italiei.

Guvernul de la Roma a anuntat ca va face un recensamant al louitorilor taberelor de nomazi, masura care prevede si prelevarea sistematica de amprente digitale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.