Traian Basescu crede ca pe Constantinescu nu l-au infrant serviciile secrete, ci fostul sef al PSD. Reactia lui Ion Iliescu nu a intarziat. Fostul presedinte sustine ca ideea este aberanta.

"Iliescu a fost atat de puternic in opozitie, incat Constantinescu nici nu si-a dat seama cine l-a infrant. Iliescu conducea, iar Constantinescu si-a dat seama abia la sfarsit", a declarat presedintele, la B1 TV. Ion Iliescu a tinut sa precizeze ca nu e prezent "in tot si in toate": "E aberanta o asemenea idee si vadeste mentalitatea lui care confunda statutul cu pozitia dominanta a unei persoane".

Reactia lui Emil Constantinescu a fost dura: "In tupeul sau nemarginit, Traian Basescu isi permite sa dea sentinte asupra unor perioade istorice si sa comenteze pe sefii de stat care l-au precedat. Nu am nicio indoiala ca presedintele Basescu va sfarsi, mai devreme sau mai tarziu, in gunoiul istoriei".

Presedintele a lansat si un atac voalat la adresa celorlalti doi presedinti ai PSD: Adrian Nastase si Mircea Geoana. Intrebat daca ii este dor de Adrian Nastase, Basescu a recunoscut ca "oricui i-e dor de Adrian Nastase". Totusi a subliniat ca nu ii este dor si "de sistemul pe care l-a implement. Sistemul a fost preluat cu aroganta de un alt arogant".

Traian Basescu a avut cuvinte de lauda pentru un singur social-democrat. Este vorba despre presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Despre acesta seful statului spune ca a refuzat sa ia masurile pe care le sperau PNL si PSD in perioada cat a fost presedinte interimar al Romaniei.