Presedintele Comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului electoral, liberalul Mihai Voicu, a declarat, ieri, ca cel mai probabil, reprezentantii Partidului Democrat (PD) au ales sa se concentreze pe alegerile anticipate prin neparticiparea la consultarile avute pentru elaborarea proiectului de lege privind introducerea votului uninominal.

"Aceasta lipsa de reactie a PD confirma semnele de intrebare, si anume ca sustinerea alegerilor anticipate se contrazice clar cu principiul votului uninominal. Probabil, au optat pentru alegerile anticipate si votul uninominal nu mai este interesant pentru PD" - a apreciat Voicu. Liberalul a amintit ca PSD, PNL si PD cazusera de acord cu principiile care sa fie introduse in lege, dar si in privinta calendarului adoptarii acesteia.

"Noi speram ca in prima saptamana a lunii iunie proiectul sa fie elaborat si sa fie gata, urmand a fi trimis spre dezbatere in prima Camera sesizata, la Senat", a spus Voicu. Mihai Voicu a precizat ca au existat mai multe intalniri cu reprezentantii Asociatiei Pro Democratia, ai Autoritatii Electorale Permanente, dar ca, "din nefericire, reprezentantii PD au lipsit in cursul dezbaterilor".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.