Deputatul UDMR de Covasna, Antal Arpad, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu nu a fost un partener pentru comunitatea maghiara si nici nu s-a achitat de promisiunile facute la intrarea UDMR in Guvern, transmite corespondentul NewsIn.

"Traian Basescu a incercat sa dezbine comunitatea maghiara. In luarea deciziilor, pentru el era important sa castige capital electoral, ori acest lucru nu se poate prin parteneriat cu comunitatea maghiara", a declarat Antal.
Deputatul UDMR a apreciat ca, pentru comunitatea maghiara, dar si pentru Romania, ar fi nevoie de un presedinte cu atributii reduse si un Guvern si un Parlament cu mai multa putere. Acelasi deputat vorbeste despre necesitatea unei reforme constitutionale, dar nu inainte de una morala, fara de care nu se poate realiza o schimbare in bine a clasei politice.

"Romania se afla intr-o criza morala profunda, care pe termen lung ar putea avea consecinte inimaginabile. Traian Basescu nu a reusit sa-si asume rolul de autoritate morala, iar criza institutionala este urmare a crizei morale. Locurile unde se simtea Traian Basescu cel mai bine erau stadioanele si carciumile, iar un presedinte nu are ce cauta acolo", a mai afirmat Antal Arpad. Acesta apreciaza ca "pentru comunitatea maghiara este important ca presedintele sa fie un om care taie panglici", afirmand ca multe probleme s-ar fi rezolvat in tara "daca presedintele nu si-ar fi bagat nasul". Antal nu exlude pe viitor parteneriate intre UDMR si celelalte partide, cu exceptia PRM.

Intrebat despre ideea ca tara sa devina monarhie, deputatul UDMR spune ca, desi nu este adeptul monarhiei, Regele Mihai, de exemplu, ar fi o autoritate morala mai respectata decat Traian Basescu.
Tot Antal Arpad declara ca, daca maine Traian Basescu ar veni in Sfantu-Gheorghe si ar declara ca sustine autonomia Tinutului Secuiesc, el personal l-ar vota pe presedinte la referendumul din 19 mai.

Deputatul UDMR, de profesie sociolog, a estimat ca prezenta la urne, la referendumul din 19 mai, va fi de aproximativ 40%


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.