Secretarul general al Uniunii Populare Social Crestine (UPSC), Adrian Vilau, isi arata ingrijorarea fata de modul in care liderii politici inteleg sã actioneze in campania pentru referendumul din 19 mai.
El a declarat, in conferinta de presã de ieri, a UPSC, cã va solicita Ministerului Internelor si Reformei Administrative si Serviciului Roman de Informaþii sã monitorizeze cu mare atenþie modul de organizare ºi desfãsurare a mitingurilor electorale. ‘’Avem informaþii cã existã fosti ofiþeri angajaþi la firme private, aflaþi in spatele unor partide politice, care au avut ca specialitate confruntãrile de stradã si care pot crea si acum conflicte de stradã. Asa-zisele provocãri de stradã au ca scop accentuarea agresivitãþii campaniei electorale, dar si demonizarea presedintelui suspendat Traian Bãsescu. O imagine face mai mult decat o mie de cuvinte’’, a susþinut Vilãu. Liderul UPSC a adresat un apel cãtre PNL si PSD cã nu punã semnul egalitãþii intre ‘’necesitãþile sponsorilor acestor partide’’ si cele ale cetãþenilor Romaniei. Vilãu a susþinut cã ‘’existã o schimbare de tacticã a corupþiei transpartinice care, prin susþinerea actualului guvern, incearcã sã cãpuseze anumite instituþii ale statului, intre care DNA’’. El a adãugat cã ‘’PNL doreste sã punã mana pe serviciile de informaþii, respectiv pe SIE, in timp ce PSD doreste conducerea Televiziunii Romane’’.

UPSC isi reitereazã poziþia in a-l susþine pe Traian Bãsescu, dar si continuarea demersurilor in justiþie, in "cazul bileþelului", soluþia datã in instanþã nefiind corectã, in viziunea formaþiunii conduse de Ioan Talpes. Adrian Vilãu a anunþat cã UPSC a depus o contestaþie impotriva deciziei de neincepere a urmãririi penale, in acet caz, care a fost deschis, in urma unei plangeri depuse iniþial tot de UPSC. "Vom urmãri in continuare acest caz si, dacã nu vom primi rãspunsul asteptat, vom continua sã ne adresãm, potrivit legii, instanþelor competente. Noi considerãm cã este vorba despre un caz de corupþie", a spus Vilãu. Vicepresedintele UPSC Paul Sirbu considerã cã suspendarea presedintelui este acþiunea unor persoane care se tem de dosare. ‘’Aceste dosare nu pot fi oprite prin suspendare, pentru cã unele sunt instrumentate de mai bine de sapte ani, cu colaborare internaþionalã, ºi suntem acum in situaþia in care ministrul Justiþiei sã propunã revocãri peste revocãri’’, a spus Sirbu. Atat Sirbu cat si Adrian Vilãu l-au criticat pe omul de afaceri Dinu Patriciu, ‘’sponsor al PNL, care desfãsoarã in prezent o adevãratã ofensivã mediaticã dar si de presiune asupra justiþiei’’, urmãrind subordonarea totalã a acesteia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.