Premierul a replicat afirmatiilor lui Traian Basescu, dupa care deciziile importante la nivel guvernamental sunt luate, de fapt, de catre omul de afaceri Dinu Patriciu.
"Traian Basescu are o abordare primitiva asupra modului in care se face politica. Probabil ca el incearca sa-si imagineze cum proceda pe vapor si cum procedeaza la Cotroceni, crezand ca si altii procedeaza la fel. Romania este o tara democratica, cu institutii democratice, o tara cu un regim pluripartid. Deci, il anunt pe aceasta cale pe Traian Basescu ca deciziile politice se iau in acest mod si nu prin ordine sau comenzi, cum crede ca s-a invatat la Academia Navala", a replicat Tariceanu. Acesta a spus ca, spre deosebire de Traian Basescu, are avantajul ca nu a studiat la scoala militara, ci la "scoala democratiei moderne". Si Crin Antonescu a ripostat afirmatiilor privind influenta informala a unor oameni de afaceri, pe care le-a catalogat drept o mare minciuna. "Traian Basescu continua cu afirmatiile mincinoase si iresponsabile privind realitatea politica si economica romaneasca, descriind Romania ca pe o tara non-europeana, condusa de bande de oligarhi, fara democratie", sustine vicepresedintele liberal.

Acesta a spus ca Basescu nu poate prezenta nicio dovada concreta a adoptarii unor decizii ale Guvernului in favoarea unei persoane sau unui grup. "Daca are casete, sa le aduca, sa le auzim. Cum poate sa minta la nesfarsit? Minte cu nonsalanta, dar toate aceste lucruri fac rau Romaniei", a adaugat liberalul. Acesta i-a reprosat presedintelui suspendat ca propaganda la care recurge produce prejudicii Romaniei, mai ales ca in aceasta au fost atrase si publicatii internationale influente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.