Guvernul permite institutiilor si autoritatilor publice sa achizitioneze autoturisme si in afara Programului "Rabla", eliminand astfel interdictia aplicata in ultimii patru ani, dar impune ca masinile cumparate sa nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri si sa nu coste mai mult de 18.000 euro.

Potrivit MEDIAFAX, pretul de 18.000 euro calculat pentru o masina include TVA.

Pragul pentru achizitiile publice fara licitatie urmeaza sa fie dublat de la inceputul anului viitor, la 30.000 de euro, potrivit ANRMAP.

Limitele privind achizitionarea de masini, care conduce la eliminarea interdictiei de cumparare, este prevazuta intr-un proiect de ordonanta de urgenta. Potrivit unor surse oficiale, proiectul a fost aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului.

Autoritatilor si institutiilor publice li s-a interzis in 2009 sa achizitioneze, sa cumpere sau sa preia in leasing autoturisme si mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-infiintate si numai in primul an de functionare, achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, fonduri externe nerambursabile, donatii si sponsorizari si autoturismele cumparate in cadrul Programului "Rabla". Interdictia a fost prelungita succesiv in ultimii ani, pana la 31 decembrie 2012 inclusiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.