Potrivit Wikileaks, un celebru jurnalist roman care facea vizite la Ambasada SUA a aflat responsabilii suspendarii lui Basescu, dar si ca presedintele bea mult.

In telegramele ce vor fi publicate de revista Kamikaze, se vorbeste despre politicieni si jurnalisti. Un extrem de cunoscut jurnalist facea vizite dese si neoficiale la Ambasada SUA din capitala Romaniei, unde producea adevarate analize politice.

Potrivit acestuia, suspendarea lui Traian Basescu de catre Parlament nu ar fi fost opera lui Ion Iliescu si a lui Viorel Hrebenciuc, ci "a grupului de la Cluj, condus de Vasile Dancu", considera a fi cel care l-a rebranduit pe Geoana intr-in critic acerb al Presedintelui.

O alta chestiune vizeaza episodul rapirii jurnalistilor romani din Irak, in care Realitatea TV urma sa difuzeze inregistrarea unei convorbiri telefonice intre asociati ai lui Omar Hayssam, conform carora s-ar fi demonstrat ca Basescu a ordonat plata unei rascumparari pentru eliberarea ziaristilor ostatici.

  • Jurnalistul mentioneaza si ca problemele presedintelui cu alcoolul se agraveaza: "Presedintele bea din ce in ce mai mult"

Revista "Kamikaze" urmeaza sa faca publice telegramele de la Ambasada SUA, in care se vorbeste si despre Nicolae Popa, Dinu Patriciu, Victor Ponta si Elena UDrea.

Basescu a fost intrebat daca dezvaluirile Wikileaks despre Romania vor fi un pericol pentru siguranta nationala.
"Nu cred. Ce cred ca vom afla din aceste telegrame, dincolo de lucruri serioase - probabil vor fi pozitii ale mele, discutii ale mele cu ambasadorii, spre exemplu procesul de consultare curent si de transfer de informatii intre Washington si Bucuresti se facea de multe ori prin legatura directa cu ambasadorul SUA ", citeaza realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.